lördag 14 februari 2015

Karon Beach 2015

 Stranden har ändrats sedan vi var hit sist. Det är svårt att få det på bild och svårt att förklara. Stranden lutar brant mot vattnet och högre upp där solparasollen uthyres är det som en grop så man knappt ser havet ifall man ligger där.

 Jobbigt att sätta upp solparasollen.

 Så här rörigt ser det ut på Karon Beach nu.

 Att bära egna solstolar och parasoll till stranden var inte så roligt eftersom det var tungt. Solstolar finns att köpas här men jag vet inget pris eftersom vi fick våra av vänner som rest hem.
 Då man låg under parasollen som man fick hyra såg man så här mycket av havet.
Parasoll finns att köpas överallt och kostar cirka 250 baht. Parasollen var små och flög lätt iväg, jag gav upp efter 2-3 dgr och solade vid hotellet istället. Solmattorna kostar cirka 200 baht och var obekväma att ligga på. Aurinkomatkat lånade ut parasoll åt sina resenärer och deras parasoll var större och stadigare än de andra små.

 Snören och påsar med sand behövdes för att ankra parasollen så att de inte skulle flyga iväg.

200 baht kostar det att hyra 2 madrasser och ett parasoll på Karon Beach. Samma pris som för 2 solstolar och parasoll förra året. Det finns enbart ett fåtal parasoll att hyras. De sista dagarna av vår semester hyrde jag parasoll och låg på solstolar vi fått av vänner som rest hem.
Alla dagar på stranden var samtalsämnet solstolar och parasoll. Det var mindre turister på stranden än förr om åren.

1 kommentar:

  1. Alltså jag kan inte låta bli att njuta för fullt av dina härliga "varma" bilder. Kan inte heller låta bli att skratta åt era (=turisternas) I-problem.
    Nu gillar jag inte att sola på en sandstrand över överhuvudtaget, så jag hade nog utnyttjat poolen vid hotellet om jag velat sola iaf. Men ändå;-)

    SvaraRadera