tisdag 18 februari 2014

Royal Class


Att flyga i Royal Class med Thomas Cook till Thailand är helt okej, det kommer vi säkert att göra om. Det är värt de cirka 500 euro som det kostar extra (för 2 personer). Det fanns 49 platser i Royal Class av totalt 323 på planet.

I Helsingfors hade alla i Royal Class egen incheckning, vi fick alltså gå före alla andra i kön, vi fick ha 30 kg bagagevikt per person och så hade vi tillgång till loungen Almost@home. I loungen serverades varm soppa, sallad, gravad lax, räkor, bröd, snacks, kakor, godis, kaffe, läskedrycker, öl och vin. Allt gratis, man fick sköta ölpumpen själv och servera sig själv det vin man ville ha.

På flygplanet hade vi bredare säten och mera benutrymme. Vi fick varsin toalettväska med bl.a. strumpor, ögonbindel, handkräm, läppomada m.m. I väntan på maten blev vi serverade Cava och snacks. Alla drycker under hela resan var kostnadsfria. Till middag åt vi: Förrätt: Rökt ankbröst med melon i honungs-chili dressing, varmrätt: Grillad oxfilé i gräddsås med potatisgratäng och grönsaker, Dessert: Ost, kaka, kaffe och Baileys. Efter att ha tittat på någon film i den egna tv-skärmen och sovit en stund var det dags för frukost, och det var lika mycket mat i den som i middagen. Det serverades alldeles för mycket mat och flygplansmat smakar alltid flygplansmat oberoende om hur fint det låter i menyn.

På hemvägen hade vi också egen incheckning i Thailand och fick på flyget en påse med nya strumpor, tandborste, hörlurar, läppomada och öronproppar. Fastän alla drycker var gratis på flyget drack jag på hemvägen endast en liten vinflaska, en Baileys och en vattenflaska. Men visst fanns det också passagerare som utnyttjade sin alkoholförmån till fullo och inte alls hade tid för att sova en stund utan drack hela vägen hem, dom var som tur var inte så högljudda. 

Royal Class får klart godkänt i mitt tycke även om jag gärna skulle haft ännu bekvämare säten.

1 kommentar:

  1. Instämmer helt och hållet! Speciellt på långflyg är det A och O att man sitter bekvämt och har extra benutrymme. Min man som ju är 1,96 m lång lider i vanliga flygstolar även under korta resor. Denna komfort och lite lyx är definitivt värd pengarna, ingen tvekan.

    SvaraRadera