söndag 17 november 2013

Storm i Österbotten

 I skogen vid sommarstugan hade ett träd fallit på elledningar. Bryggan har blåst upp på land.

 Ingenting kvar av bryggan i vattnet.


Jag vaknade många gånger senaste natt pga stormen då det lät som om plåttaket på garaget blåste iväg men det klarade sig som tur var. Många omkullfallna träd såg jag på vägen till stugan. Strömmen har tidvis varit borta men vi tycks ha klarat oss från längre strömavbrott. Många finländare är utan el, närmare 200 000 hushåll.

Helgbilden

9 kommentarer:

 1. Ojdå tur att bryggan for upp på land .Här har det inte varit något annat än små avbrott på morgonnatten ,Man vet ju när det varit borta nu för tiden då alla apparater sätter igång (printern).Vi har ju förstås int sluppit till sommarstugan .Kram Nette

  SvaraRadera
 2. Naturkrafters framfart - vackra bilder särskilt vattenbilderna :)

  SvaraRadera
 3. Dramatiska bilder! Stormar ställer till med mycket elände men man kan ju inte göra så mycket åt naturkrafterna. Vi har haft strålande väder hela helgen och är tacksamma för det!

  SvaraRadera
 4. Tänk vilka krafter det finns i vinden! Skrämmande och imponerande!

  SvaraRadera
 5. Ja gud vad det blåste även här, inte så det föll något träd men jag låg vaken länge och lyssnade!

  SvaraRadera
 6. inge kul med storm... vi fick en dust för några veckor sen av stormen SIMONE

  SvaraRadera
 7. Naturens krafter upphör aldrig att både skrämma och imponera. Fina bilder visar du från stormens framfart. Här på Malta blåser det just nu för fullt. Tycker det är lite otäckt med tanke på våra stora fönsterväggar högst upp i huset på sjätte våningen. Måtte det sluta snart... ;-)

  SvaraRadera
 8. Nä fy tusan vad det blåste, vi klarade oss men oj vad träd som fallit runt om i stan. Att en brygga flyttar sig så mycket tyder på att det blåst hårt. Fina bilder, gillar speciellt den sista.

  SvaraRadera
 9. Verkar ha varit en rejäl storm! Vackra bilder, särskilt de vid vattnet!

  SvaraRadera