söndag 17 februari 2013

Skyltsöndag - inga hajar


Ser ni vad som står på telefonkiosken? Nej, tänkte väl det, så jag tog en närbild också:


Jag åt inga hajar eller hajfenor, har heller inga planer på det.

Skyltsöndag är det Pumita som startat.

6 kommentarer:

 1. Hm, ja det är en skylt man inte ser så ofta i kalla nord.

  SvaraRadera
 2. Bra där! Jag fattar, absolut. Ska aldrig mer göra det. Var ung och oförståndig då. Eller fenor har jag aldrig ätit men hajfilé en gång... så det tycker jag inte är lika allvarligt. Hela fisken var ju död så att säga. Jo, och visst har jag ätit mexikansk pannkakstårta med små hajfisk men det är inte riktigt samma sak. Nu har jag erkänt alla mina synder. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag lovar. Ska inte äta någon haj i telefonkiosken!

  SvaraRadera
 4. Tack för den skylten! Måste nog också medge att jag åt hajfensoppa några gånger, men inte mera. Ja, det räckte ju och det är prescriberat vid det här laget.

  SvaraRadera
 5. På stora bekännelsedagen måste jag förstås också krypa till korset.
  En gång har jag ätit haj. Rutten haj är en isländsk specialitet. Den äter man en gång det räcker. Surströmming luktar och inte minst smakar ljuvligt i jämförelse. Jag lovar - aldrig mer!

  SvaraRadera
 6. En bra skylt! Får verkligen hoppas uppmaningen hjälper till att minska ätandet av hajkött. Otäckt när de fångar hajar och bara skär av fenorna och sedan släpper ner hajen i havet igen. Har sett dokumentärfilmer som visat detta hemska djurplågeri!
  Det är lite liknande öde för hajarna, som för vargarna här hos oss. De har fått ett oförtjänt dåligt ryckte, det är verkligen trist.

  SvaraRadera