lördag 16 februari 2013

Drabbad av en hemsk jetlag

 Karon BeachJag har en hemsk jetlag och vet inte hur jag ska få någon ordning på dygnet, vaknar jättetidigt och orkar inte vara uppe på kvällarna. Det är en tidsskillnad på 5 timmar till Thailand.

Till Karon Beach reser många vänner och bekanta i januari-februari så ifall man vill ha sällskap på sin semester ska man åka hit. Ifall man är rädd för att stöta på folk från hemtrakten ska man välja en annan plats. Jag och maken reste på tu man hand och kände varken någon på flyget eller på vårt hotell, skönt att inte behöva anpassa sig efter andra under hela semestern. Vissa vänner reste hem och andra kom hit då vi varit här en vecka. Flera som vi känner är här 3-4 veckor varje vinter. Roligt har vi haft då vi varit ut och äta tillsammans med våra vänner och senare på kvällen samlades vi ofta på Kalypso för en drink eller Singha.

Skjutsade yngsta sonen till flyget häromdan, han reste till Gran Canaria. Jag skulle gärna ha följt med. Undrar om han känner igen sig där, det är 8-9 år sedan vi var dit sist. :)

6 kommentarer:

 1. Jetlagen brukar slå till lite olika tycker jag. Värst är det från amerikanska kontinenten och hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft problem då jag rest till Thailand, men flera gånger då jag rest hem därifrån. Ibland klarar jag mig utan jetlag, men inte denna gång.

   Radera
  2. Det är bara att vänta ut den. Eller lägga om dygnet. :)

   Radera
 2. Stackarn, jet lag är inte kul! Du vill säkert inte höra det men det bästa är att tvinga sig upp för att komma i rätt gängor igen. Det vet du säkert men det är inte lätt. Men om en vecka känns det bättre. :) Visst är det du som sitter där och njuter av god mat och dryck på bilden längst ner? Lite blondare än vad jag trodde men det måste vara solblekt... *suckar hon avundsjukt* :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag ska försöka ta en powernap idag så kanske jag orkar vara uppe ikväll. Du gissade helt rätt, det är jag som är blond på bilden längst ner. :)

   Radera
 3. Ja, det är ju nackdelen med resor till Asien eller USA - jetlagen! Å som Pumita säger gäller det bara "våld" för att komma in i rätt rytm igen.
  Kul med lite sällskapsbilder, som förresten passar utmärkt till trissen imorgon.
  Längtar efter sol (har inte sett den på två veckor) och värme oavsett var någonstans;-)

  SvaraRadera