söndag 30 december 2012

Återblick 2012


2012

I januari reste jag för första gången till Kina där vi bodde i Beijing och i Su Ning. Det var första gången som vi reste på en gruppresa och jag var faktiskt lite bekymrad över att vi var tvungna att anpassa oss till en grupp under en hel resa men det gick bra, bara man har rätt inställning så går det. Resan var mycket intressant och jag vill absolut resa till Kina igen.

I februari tre veckor efter att vi kommit hem från Kina åkte vi på en semesterresa till Thailand. Där bodde vi på Karon Beach, Phuket. Under resan gjorde vi utflykter till Phi Phi-öarna, Kamala Beach och Patong. Solade, simmade, åt god mat, träffade vänner och bekanta och shoppade endast lite. Efter att ha varit i Peking och shoppat några veckor tidigare så blev man klart besviken på utbudet på Phuket. Snart är det dags för nästa Thailandsresa. :)

Vintern här hemma var svinkall och mycket snö. Det dröjde länge innan våren kom igång.
Hann med en flygtur till Umeå på våren för att hälsa på sonen.

Sommaren bodde vi som vanligt vid vårt paradis på jorden: sommarstugan. Det är så underbart att bo här hela sommaren och vår katt trivs också bra här. Vädret var väl inte det allra bästa i somras och jag var inte och simma en endaste gång. Tullmagasinet (hamnkrogen) besökte vi flera gånger under sommaren och där träffar man alltid på glada vänner och bekanta.

Avskyr alltid att flytta hem igen på hösten, men det blir mörkare och mörkare på kvällarna och då sommarvattnet stängs av är det dags att flytta.

Till Irland reste vi i slutet av september. Vi åkte för att hälsa på makens släktingar som bor där. Det var en intressant resa och landskapet var mycket vackert. Vi flög till Dublin för att sedan åka bil till Glenties som var en liten stad med 400 invånare och 11 pubar. Vädret i Irland var mycket bättre än jag hade väntat mig. Visst regnade det varje dag men endast korta skurar och sedan sken solen igen. Inte alls som då vi kom hem igen då det regnade i en hel vecka för att hålla upp i 2 timmar.

Snön kom tidigt och vi har haft svinkallt men nu mitt i allt är det plusgrader och snön rasar från taken.

Gott Nytt år!


9 kommentarer:

 1. Ett resandets år :) Kanske ser alla dina år ut så? Önskar dig många spännande äventyr under 2013, vare sig ute i världen eller hemma vid sommarstugan!

  SvaraRadera
 2. Många långa resor men det är ju kul så länge man orkar ,hoppas på ett lika givande år igen för dig ,Nette

  SvaraRadera
 3. Hejsan Benita !

  Allt försvann, vad är det för fel.

  Önskar Dig ett gott slut på det gamla och ett gott Nytt år.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. ett händelserikt och trevlig år verkar du haft
  Sv: tack snälla. lite ont här och där annars är det bra
  GOTT NYTT ÅR till dig också
  kramar

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha gjort flera spännande och säkert intressanta resor under året. Kul med bilder du visat från dessa resor. :-)
  Få se vad 2013 kan bjuda på för spännande upplevelser, kanske bär det av ut i världen igen. Men även vistelse i sommarstugan kan ge fina upplevelser tycker jag själv. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Fin bildserie till ditt händelserika år! Önskar dig ett minst lika spännande och njutbart 2013! :)

  SvaraRadera
 7. Vilken toppen återblick du kan bjuda på. De har det då verkligen inte haft tråkigt, vilket är helt underbart. Ja, man behöver ju bara kolla dina bildminnen som du lagt upp.
  Å snart sticker du till Thailand igen. Om du behöver en bagagebärare säg gärna till. Vi har nämligen samma pissväder som du och det står mig rakt upp i halsen.
  Änskar dig ett lika fint 2013 som ditt 2012 - fast med betydligt bättre väder i Sverige!

  SvaraRadera
 8. Ett händelserikt och kul år hade du! Önskar dig ett lika bra nästa år, och så ses vi här i blogglandia igen! Leena

  SvaraRadera
 9. Trevlig återblick.
  Ett Gott Nytt År önskar jag dig.

  SvaraRadera