måndag 22 oktober 2012

Pianostämmaren - Recension


Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

"Walter Gröhn och Jonna de Brugge ställs inför ännu ett svårlöst fall i Pianostämmaren, den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade kriminalserie.
En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma utanför Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett som han vill att polisen ska hitta.
Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna tränger djupare in i den värld flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på?"

I slutet av förra året sträckläste jag Stefan Tegenfalks trilogi om Walter Grön eftersom de var så spännande. Så Pianostämmaren var verkligen efterlängtad och jag har ägnat nästan hela helgen åt att läsa boken, inte fått något annat gjort (nästan). Den var så spännande att det inte gick att lägga den ifrån sig. Pianostämmaren är helt klart den bästa boken av Tegenfalk hittills och jag hoppas på flera i böcker i samma serie. Boken får betyget 5/5, alltså högsta betyg av mig.

Recensionsexemplar (e-bok) från bokförlaget Massolit.

Fakta:
Titel: Pianostämmaren
Författare: Stefan Tegenfalk
Förlag: Massolit
Utgiven: 2012
Serie: Walter Gröhn 4
Adlibris
Bokus
2 kommentarer:

  1. Oj, det var bra betyg. Och jag som inte ens känner till honom. Borde kanske kollas upp. :)

    SvaraRadera
  2. Jag vet precis hur det är när man inte kan slita sig från en bra bok! :) Var dock inte lika begeistrad över efterföljaren till Vindens skugga (som jag läste ut nyss) så det kändes helt ok när den tog slut. Kriminalromaner är inte riktigt min grej men ska ändå kolla upp. :)

    SvaraRadera