söndag 12 augusti 2012

Mat, mat, mat




Mat i Kina:
1. Att äta Peking-anka är ett måste då man är i Peking, här åt vi på Pekings mest kända restaurang.
2. Matmarknad på den kinesiska landsbygden.
3. Ungdomarna vi hade med på resan till Kina beställde på kvällarna mc Donalds-mat i receptionen på hotellet, en timme tog det och leveransen skedde med cykel. Här avnjuts måltiden i hotellets lobbybar.

Fototriss - mat, mat, mat

9 kommentarer:

  1. Internationell mat-triss :)
    Men hamburgare från "The Golden Arches" är ju numera globalt! :)

    SvaraRadera
  2. Fina och bra bilder! Pekingankan låter spännande. Mycket mer än McDonalds:) Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  3. pekinganka har jag ätit på annan plats i kina ....inbillar mig att det ändå var samma sak - kanske....tänk att hamburgare alltid "går hem" ;-))

    SvaraRadera
  4. fin mat-triss :)
    Sv: ja, gaffel och sked måste ju vara mycket enklare att äta med än med pinnar
    kramar

    SvaraRadera
  5. Vilka kontraster mellan den första och sista! Gillar folkvimlet i den andra!

    SvaraRadera
  6. Här tar jg absolut ettan och tvåan. Åsså tar jag kanske drycken från trean;-)

    SvaraRadera
  7. Hehe, det var en rolig blandning, vilka kontraster! Den sista skulle jag nog lämna men de andra två... Vad fick ni till ankan? Snygg dukning men "pinnhållare" som ser ut som ankor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till ankan serverades en massa olika rätter, bl.a. soppa på bläckfiskrom (såg ut som gammalt diskvatten), friterade senor (dom såg goda ut och jag hann stoppa en i munnen innan jag hörde att det var senor, det gick ju inte att äta, bara att spotta ut), sen var det någon äggstanning med tomat som var gott, ankan gick också att äta. Jag åt också hamburgare en kväll och det var riktigt gott, jag skulle aldrig äta Mc Donalds-mat här hemma. ;)

      Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails