söndag 13 mars 2011

Ego Woman - recension


Ego Woman är en fortsättning på Ego Girl - och handlar om Carolina Gynnings virvelvindsliknande väg mot toppen, kändisskapet, äran, berömmelsen och de stora pengarna. Carolina har lyckats med det som så många före henne gått bet på - att efter dokusåpan ta steget från bimbokändis till hyllad konstnär och prisbelönt programledare i TV. Med inneboende självkänsla och stark övertygelse om att allt är möjligt, har hon forsat fram genom Kändissverige och nått en position som är få förunnade i en tid då kändisarnas brinntid är försvinnande kort.

I Ego Woman berättar Carolina om sanningen om bråken som satte punkt för Förkväll, avslöjar skandalerna som präglade inspelningen av I huvudet på Gynning och förklarar varför hon hoppade mellan TV4 och Kanal 5. Men framgången har sitt pris. Carolina känner sig ofta ensam och de hundratusentals läsarna som följer hennes blogg vet att vissa dagar är svarta, tårfyllda och laddade med ångest. Ego Woman är, precis som Ego Girl, skriven i samarbete med journalisten Ingrid Carlqvist.

Intressant bok om Carolinas liv även om den är emellanåt är tramsig och några kapitel lite tråkiga. Kapitlet om bantningspillren var intressant att läsa om men jag gillar det inte och jag tror att många unga tjejer kommer att göra allt dom kan för att få tag på detta piller för att få den perfekta kroppen. Ego Girl, den första boken, nämns allt för ofta i Ego Woman. Jag har inte läst Ego Girl än, men funderar faktiskt på att göra det.

Bild från: Adlibris
Bokus
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar