måndag 24 november 2008

Phuket Big Buddha

Från stranden i Karon Beach såg jag första gången Big Buddha. Man såg att det var nåt stort uppe på ett högt berg och då var det någon som berättade att det var en jättestor staty som höll på att byggas där uppe. Så då vi hyrde en taxichaufför som skulle ta oss till olika sevärdheter på Phuket berättade vi åt honom att vi ville dit upp och pekade upp mot Big Buddha. Så taxinchauffören körde oss dit och det ångrar vi inte. Uppe vid Big Buddha var det en underbar utsikt, man såg bl.a.Chalong Pier och Phuket-Town åt det ena hållet och åt det andra såg man Karon Beach och Kata Beach.
Själva statyn började byggas 2003 och är ännu under uppbyggnad och beräknas bli färdig 2010. Statyn är den största i hela Thailand, den stora Big Buddha är 45 meter hög och 25 meter bred och just nu är den täckt av bambuställningar som byggarbetarna klättrar på. Jag skulle inte vilja klättra där även om det sägs att bambu är ett mycket starkt material.

Bredvid Big Buddha finns en mindre Buddha som redan är färdig. Den är förgylld och är 12 meter hög och 5 meter bred och väger 22 ton.
Bilderna är tagna januari 2008.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar